Επικαιρα projects

Παραλιες

καταγραφη της ποιοτητας των υδατων στη περιοδο 2014-2018 στην περιοχη ΑΜΘ

      Το θέμα „Γαλάζια Σημαία“ απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό την θασιακή κοινή γνώμη την άνοιξη του 2019. Γεγονός είναι ότι η Θάσος με μόνο τέσσερεις σημαίες έμεινε πολύ πίσω από τις προσδοκίες της. Ο θεσμός της γαλάζιας σημαίας σαν σύμβολο ποιότητας μιας παραλίας και κατά συνέπεια ενός προορισμού καθοδηγεί ταυτόχρονα και τις επιλογές του σύγχρονου τουρίστα. Για αυτό το λόγο γίνεται σε αυτό το άρθρο μια προσπάθεια να γίνει κατανοητό στην θασιτικη κοινωνία ο ρόλος και η σημασία αυτού του θεσμού. Βάση δεδομένων είναι όλες οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην ΑΜΘ  από το 2014 έως και το 2018. 

Τα κριτήρια που θέτει και ερευνά αυτός ο θεσμός αλλά και που εμείς πρέπει να κατανοήσουμε, σχετίζονται με τις ακόλουθες δραστηριότητες:

  • Ποιότητα των νερών κολύμβησης
  • Περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση
  • Περιβαλλοντική Διαχείριση
  • Ασφάλεια, ναυαγοσωστικά, πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις
Δημος θασου

ιχνηλατηση τησ αποδοτικοτητας της δημοτικης αρχης θασου

Εάν οι δημότες είναι δυσαρεστημένοι από την ποιότητα των υπηρεσιών του δήμου  οδηγούμαστε σε ένα μεγάλο αριθμό αρνητικών εκτιμήσεων και τοποθετήσεων για το δήμο μας και κατά συνέπεια σε μια μείωση της ελκυστικότητας του προορισμού Θάσος.  Ταυτόχρονα όμως ο αριθμός των αιτημάτων που δεν δηλωθήκαν ή αγνοήθηκαν από το δήμο είναι μια χαμένη ευκαιρία βελτίωσης των υπηρεσιών που προσφέρει ή οφείλει να προσφέρει  ο δήμος στους δημότες και τους επισκέπτες του. Κάθε αίτημα του Δημότη αλλά και του επισκέπτη μας είναι μια ευκαιρία για το Δήμο να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρει. Αλλά τι γίνεται σήμερα στη Θάσο με όλα τα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες των πολίτων προς τον Δήμο; Υπάρχει μια συστηματική καταγραφή, αξιοποίηση και ταξινόμηση των αιτημάτων ανά Δημοτική Υπηρεσία ή χάνονται μέσα στη νιρβάνα της καθημερινότητας; Θα μου πείτε εύκολο να το λες, δύσκολο όμως να το κάνεις. Και στο κάτω κάτω της γραφής ποιον συμφέρει να βαθμολογούν  οι δημότες  τις υπηρεσίες του Δήμου όπως  οι δάσκαλοι τους μαθητές;

Εάν μείνουμε όμως στο παλιό μοντέλο των κομματικών και μόνο αντιπαραθέσεων που κυριαρχεί σήμερα στο νησί χωρίς να είμαστε σε θέση να συσπειρωθούμε γύρω από λίγους, αλλά βασικούς  πόλους σύγκλισης,  αν συνεχίσουμε το  δρόμο όπου η Porsche τρέχει μπροστά μας και εμείς ιδρωμένοι από πίσω με το ποδήλατο,  όσο και να αγωνιστούμε, όση δύναμη και να βάλουμε στα πηδάλια, όσο και να σπρώξουμε το διπλανό κόμμα να πέσει κάτω, η απόσταση μας από την Porsche θα μεγαλώνει. Για να μικρύνουμε την απόσταση από την Porsche χρειαζόμαστε καινούργια μοντέλα δράσης και καινούργιες ιδέες. Σε πρώτη γραμμή πρέπει να αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι, στη βάση της κοινωνίας, γιατί το μοντέλο που είχαμε ως τώρα απλά δεν „τράβηξε“.  Εδώ θα βρείτε μερικές ιδέες προς αύτη την κατεύθυνση.